AB, where the food is good! Dat is toch wat je steeds hoort als er gepolst wordt bij de artiesten naar hun AB-ervaring. En wij kunnen dat als AB-medewerkers alleen maar beamen, want heel soms hebben we het voorrecht om ook eens te mogen proeven van de HEERLIJKE backstage keuken. Ook Chef Timmy van het AB Resto laat ons in zijn potten kijken. Eén ding is zeker, je gaat een week van culinair genot tegemoet.
Deze week – deel 1!
Steak tartaar van rode biet ( door Timmy Ieroianni) - voor 4 personen
Ingrediënten:
- 600g gekookte rode biet of 600g gepelde steak royal.
- 1 sjalot, 2 augurken 2 eetlepels kappertjes
- een halve bussel peterselie
- 2dl mayonaise of veganaise (zie recept onderaan)
- 1 eetlepel ketchup
- 1 eetlepel mosterd
- Worcestershiresaus (naar smaak)
- Tabasco (naar smaak)
Bereiding
Voorbereiding:
- Snij de rode biet in kleine blokjes (of de steak in heel kleine blokjes snijden en goed koud houden)
- Snipper de sjalot fijn en snij de augurk in kleine blokjes.
- Spoel de kappertjes af.
- Hak de peterselie fijn.
- Voor de saus: Meng de mayonaise of veganaise met de ketchup, mosterd, tabasco en Worcestershiresaus.
Afwerken:
- Meng de rode biet (of het vlees) met de sjalot, augurk, kappertjes en peterselie.
- Kruid met peper van de molen en zout.
- Meng de saus hieronder.
- Proef, indien nodig kruid je bij.
Natuurlijk eten we hier frietjes bij en een fris slaatje.
Smakelijk!
2. Ultrasnelle mayo (door Rembert Notte)
Doe 1 ei, 1 El mosterd en 1 El azijn in een maatbeker en mix alles met de staafmixer. Voeg geleidelijk 300 ml neutrale olie toe en mix tot een gladde mayonaise. Kruid af met peper en zout.
Vegan versie: 1 ei vervangen door 100 ml sojamelk
Tip: mix de olie op voorhand met een bussel basilicum of andere kruiden en zo bekom je een groene kruidenmayonaise.
Smakelijk!