AB heeft een hart voor muziek én voor onze planeet. In zowat al onze beslissingen houden we rekening met duurzaamheid. Ook in onze samenwerkingen proberen we milieubewuste keuzes te stimuleren.
Met ‘No Music on a Dead Planet’ zetten we maandelijks een ecologische maatregel in de kijker. Deze keer vertelt onze collega chef de cuisine Rembert Notte over de lekkerste en warmste plek van AB: de gerenommeerde backstagekeuken. Over sommige smaken valt er niet te twisten. De (h)eerlijke maaltijden die artiesten en crew hier voorgeschoteld krijgen, gaan over de tongen tot ver buiten de landsgrenzen.Ook op deze magische plek proberen we onze ecologische voetafdruk te beperken. We werken met biologische ingrediënten, lokale producten uit een vangst rond Brussel en alles wordt ter plekke geleverd. Met overschotten van buffetten maken we nieuwe, unieke bereidingen.
“Ik ben nu wortelen aan het roosteren die er niet kraakvers meer uitzagen. Die worden dan op hoge snelheid geblend tot een crème, en van die crème maken we een saus. Je kan het vergelijken met passata in spaghettisaus, in dit geval dus een crème van geroosterde worteltjes.“
Onze chefs werken eigenlijk in omgekeerde richting: “Eerst kijken we naar het aanbod van de lokale boeren en op basis daarvan stellen we onze menu’s samen. Niet altijd evident en deze werkwijze kan voor extra stress en spanning zorgen, maar dit is de enige manier die juist aanvoelt." (Chef Rembert)