Vanaf 1 september kan je je concertavond weer inzetten met een heerlijke hap in het voormalige AB Café. Vanaf die dag opent ‘Mabelle’ de deuren, een pop-up restaurant met exclusieve en duurzame gerechten.
Het menu wordt samengesteld door 6 Brusselse restaurants. Mabelle wil het beste uit de Zinnekestad samenbrengen onder één dak. Lokale chefs werden uitgedaagd om elk een duurzaam gerecht te bedenken dat exclusief in Mabelle wordt geserveerd. Op het menu: een burger van Kitsune, een ‘Cuban Sandwich’ van Frank, shakshuka van Pois Chiche, taco’s van Waco Taco, veggie spaghetti van Monk en een curry van Mission Masala.
Mabelle wil zo Brussels en duurzaam mogelijk werken. “Onze gerechten zijn voornamelijk plant-based en worden gemaakt met lokale producten. Niets gaat daarbij verloren. Restjes worden opnieuw verwerkt door boeren uit het Brusselse en onze producten worden per fiets opgehaald. Zelfs in het interieur proberen we de lijn door te trekken, zo is onze toog bijvoorbeeld bezet met leem die gerecupereerd werd van verschillende Brusselse bouwwerven” zegt Quinten Decleyn van Mabelle.
Verwacht je dus aan prachtig gedresseerde bordjes met ’t beste van wat Brussel te bieden heeft.