Ontdek het panel
Muziek versterkt het maatschappelijk welzijn, diversifieert de economie, is een motor voor toerisme en zorgt voor een opwaardering van de bebouwde omgeving. Op 25 april komen cultuuradviseurs, stadsmedewerkers, managers van muziekdistricten en vertegenwoordigers van ‘UNESCO City of Music’ samen in AB om het te hebben over hoe muziek precies een motor kan zijn voor een rijker stadsleven. Het wordt een avond vol inspiratie, interessante case studies en succesverhalen.
Je krijgt inzicht in de verschillende elementen en spelers die samen een muziekecosysteem vormen. Je ontdekt hoe je muziek optimaal kan inzetten om meerwaarde te creëren in je omgeving. En je leert meer over hoe je krachten kan bundelen met zowel lokale en internationale spelers om je buurt, stad of gemeente te veranderen. Als je werkt in - of gewoon gepassioneerd bent door - muziek, cultuur, stadsplanning, nightlife of toerisme, dan is deze Talk echt iets voor jou.
Katja Lucker - Algemeen directeur bij Musicboard Berlin, Duitsland
Katja Lucker is een Berlijnse cultuurmanager. Ze heeft onder andere gewerkt voor het Kesselhaus in de Kulturbrauerei en het Karneval der Kulturen, maar ook aan projecten in het Haus der Berliner Festspiele en voor RUHR.2010. In 2012 werd Katja aangesteld om het Musicboard op te richten om de Berlijnse popmuziekscene een nieuwe boost te geven. In 2015 werd ze er algemeen directeur. Het Musicboard organiseert sinds 2015 het Pop-Kultur Festival en is sinds 2018 ook de thuisbasis voor Fête de la Musique.
Jochem Daelman - Medeoprichter van Onkruid (Horst Arts & Music), België
Jochem Daelman is medeoprichter van Onkruid, een interdisciplinaire studio die expertise in architectuur, beeldende kunst, marketing, muziek en cultuur combineert om de creatieve context van steden verder te ontwikkelen. Onkruid is vooral bekend omwille van Horst: een beweging gewijd aan de ontwikkeling van talent, steden en ruimtes. Horst vindt plaats in de vorm van een Lab, Tentoonstelling en Festival in Vilvoorde, net buiten Brussel. In de loop der jaren groeide het uit tot een internationaal gerenommeerd platform voor cutting-edge elektronische muziek en inventieve in-situ kunst en architectuur.
Andreas Høegh - Hoofd van het Musicon-secretariaat (Denemarken, Kopenhagen)
Andreas Høegh is een stadsontwikkelaar gevestigd in Denemarken. Hij heeft een achtergrond in stedelijke ontwikkeling op cultureel gebied, in startup-omgevingen en in retail. Hij is al vier jaar het hoofd van Musicon in Denemarken. Musicon staat voor de transformatie van een oude betonfabriek tot een nieuw en creatief deel van Roskilde. Musicon onderscheidt zich van andere stadsontwikkelingsprojecten door het flexibele ontwikkelingsproces dat sterk afhankelijk is van co-creatie en partnerschappen.
Burak Pak - Professor ‘Architectural Collaborative Design, Configuration of Collective Spaces and Digital Media’ aan de KU Leuven (Leuven, België) - (NIET AANWEZIG)
Burak Pak is professor ‘Architectural Collaborative Design, Configuration of Collective Spaces and Digital Media’ aan de faculteit Architectuur van de KU Leuven. Hij begon als post-doctoraal onderzoeker aan de Faculteit aan 'Alternatieve Stedelijke Projecten voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest'. Hij is medeoprichter van de ‘Altering Practices Research Group’. Zijn onderzoek richt zich op een interdisciplinair gebied tussen architectuur en stedenbouw, participatie en digitale, ruimtelijke media en focust op het creëren van inclusie in en door design.
Moderator: Siena Beacham - Marketing Manager bij Music Cities Events (VS/Spanje)
Siena Beacham is de Marketing Manager bij Music Cities Events. Ze werkt aan de groei van het wereldwijde netwerk van de organisatie, geeft opleidingen over het concept van muzieksteden, promoot de vele event series die het team produceert en werkt samen met gerenommeerde professionals om steden beter te maken door muziek te gebruiken. Siena's doel is om samen te werken met met culturele leiders, ondernemers en innovators om gelijke kansen en sociaal welzijn te creëren voor iedereen, vooral voor wie gemarginaliseerd of onvoldoende ondersteund wordt.