De klimaatverandering is een realiteit. Alle takken van de muziekindustrie dragen een grote verantwoordelijkheid om de nodige stappen te ondernemen en zo hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Zowel concertzalen, artiesten, festivals als bezoekers moeten hun steentje bijdragen.
Of moeten ze dat niet? Hoe zit het met de Europese en internationale wetgeving hierover? Doet de Belgische overheid voldoende om de livesector hierin te ondersteunen en is er een motivatie om milieuvriendelijk te zijn? Let’s talk!
Gelukkig beweegt er intussen wel wat. We leggen ons oor te luister bij Jamal Chalabi (A Greener Tour & tourmanager van Massive Attack) en Marlene Boere (ESNS Green Touring Support). Zij maken deel uit van een netwerk van (inter)nationale organisaties die met de nodige kennis en ervaring elke schakel van de livemuziekindustrie verduurzamen. Ook Professor Johan Eyckmans (hoogleraar milieueconomie aan de KU Leuven, campus Brussel) mengt zich in het debat.
Artiest aan huis Wannes Cappelle bewandelt met zijn band Het Zesde Metaal al jaren het groene pad. Hij komt toelichten hoe dat groene touren in z’n werk gaat.
Dit debat belangt ons allemaal aan. Zak dus zeker af naar AB op zondag 27 november. Met de trein?
Het voltallige panel zal bestaan uit:
- Moderator: Michèle Cuvelier (Studio Brussel)
- Jamal Chalabi (A Greener Festival, TM van o.a. Massive Attack, Pendulum, Bring Me The Horizon,…)
- Wannes Cappelle (Het Zesde Metaal)
- Johan Eyckmans (KU Leuven)
- Marlene Boere (ESNS Green Touring Support)
Dit evenement wordt georganiseerd door AB, KU Leuven en vi.be in het kader van Dag van de Wetenschap.